Installation duschvägg

 • Fast pris
 • Möjlighet till ROT-avdrag
 • Komplett installation

* Obligatoriska fält

Beskrivning
Detaljer

Standard-installation av duschvägg

Svensk Installationspartner installerar olika sorters duschväggar i stora delar av Sverige och vi är måna om att våra kunder skall vara nöjda med sitt köp. Därför har vi valt ut installatörer som är professionella och gör fina arbeten. Självklart är de ackrediterade och certifierade enligt svensk standard. Här hittar du information om vår installation av duschvägg. Se till att du har koll på vad som ingår i installationen och vilket ansvar du själv har som kund.

Vad ingår i installationen?

För att du ska veta vad du får och vad som förväntas av installatören följer här vad som ingår i en installation av duschvägg:

 • Nedmontering av befintlig duschvägg.
 • Tillpassning av rörgenomföring för två rör i en profil.
 • Montering av ny duschvägg.
 • Inmätning, avvägning och fastsättning.
 • Grovstädning av installationsplatsen.
Förutsättningar för installationen(5)
 • Din nya duschvägg skall vara måttanpassad till installationsplatsen.
 • Installationsplatsen skall vara städad och fri från lösa föremål.
 • Vägg skall vara bärfast för upphängning.
 • Golvytans “fall” får ej överstiga 5 millimeter/meter.
 • Installatör skall vara informerad om utanpåliggande rördragning.
 • Installatören ska kunna nå installationsplatsen i egen bil. Eventuella avgifter för parkering, färja eller andra transportavgifter betalas av kund. Om installatören inte kan nå installationsplatsen i egen bil, måste lösning för installation avtalas direkt med installatör.
ROT-avdrag

När du köpte installationen valde du installation med eller utan rot. Om du köpte en installation med rotavdrag, har du redan betalat ett lägre pris. Vi på Svensk Installationspartner står för kontakten med Skatteverket och du måste därför informera oss om:

 • Ditt personnummer
 • Din fastighetsbeteckning

Bor du i en bostadsrätt måste du även informera oss om:

 • Bostadsrättsföreningens organisationsnummer
 • Ditt lägenhetsnummer

Du som kund ansvarar för att ha koll på att du uppfyller kraven på rotavdrag. Om Skatteverket inte beviljar hela rotavdraget, har vi rätt att efterfakturera motsvarande belopp. Klicka här för mer information om Skatteverkets regler för rotavdrag.

Vem installerar min duschvägg?

  För att kunna hålla korta väntetider har vi på de flesta orter avtal med flera installatörer. Vi lägger ut arbetet på den som för tillfället har kortast väntetid. Därför kan vi inte på förhand säga exakt vem som kommer att installera just din duschvägg. Efter lagd order inväntar du telefonkontakt från utsedd installatör, för inbokning av en tid som passar er båda.

Teknisk Information

Övrig data    
Allmänt
Rotavdrag: »Du har antingen köpt en installation med eller utan rot avdrag.(1)
Tillstånd: »Kund ansvarar för att alla nödvändiga tillstånd finns.(2)
Arbete
Grovstädning: Ja
Montering av tillbehör: Nej
Bortforsling av emballage: Nej
Installation på plats utan farbar väg: Nej(3)
Nedmontering av befintligt duschvägg: Ja
Bortforsling av nedmonterat duschvägg: Nej
Material
Skruv & plugg: Ja
Våtrumsfog: Ja
Rördragningsprofil: Nej
Förberedelser för kund
Plocka undan på installationsplats: Kunds ansvar
Inköp av ev. rördragningsprofil: Kunds ansvar
Lyfta in produkt till installationsplats: Kunds ansvar(4)
Fotnoter

(1)För ROT-avdrag behöver Svensk Installationspartner AB ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Bor du bostadsrätt behövs även bostadsrättsföreningens organisationsnummer och ditt lägenhetsnummer. Om Skatteverket inte beviljar hela den preliminära skattereduktionen som Svensk Installationspartner AB dragit av, har Svensk Installationspartner AB rätt att efterfakturera det belopp som Skatteverket inte beviljat.

(2)Svensk Installationspartner AB förutsätter att du som kund har alla nödvändiga tillstånd för att installationen ska kunna utföras. Skulle en tredje part efter installationen komma med krav om demontering av anläggningen, frånsäger sig Svensk Installationspartner AB alla eventuella kostnader som uppstår i samband med demontering. Alla dessa kostnader efterfaktureras dig som kund.

(3)"Icke farbar väg" = Påtvingade stopp, såsom ex. båt, för att komma fram till tomten med hantverkarens egen bil.

(4)Produkten skall finnas i, eller i direkt anslutning till installationsplats. Om detta inte är möjligt kan överenskommelse med installatör gällande bärhjälp avtalas. Pris för bärhjälp avtalas med installatör.

(5)Om en eller fler förutsättningar ej är uppfyllda och leder till utebliven installation debiteras du som kund 1000 kr i form av en “bomkörningsavgift”.

Fråga